Bild på boken Fallet Jesus av Lee Strobel

Boktips: Fallet Jesus

Från en prisbelönt journalist som jobbat på bland annat på Chicago Tribune. Han var en cynisk ateist som var övertygad om att berättelserna om Jesus var myter och legender, utan någon större förankring i historien.

Men när Hans fru blev kristen, ställdes allt på sin spets…

Du själv är kanske inte ateist – att en andlig verklighet finns är kanske helt självklart för dig. Bra! Du har rätt, det finns en andlig verklighet.

Då är frågan om vem Jesus egentligen är också väldigt relevant, Han är ju trotts allt en av världen mest respekterade andliga ledare.

Jesus kom från en liten obetydlig ort i Israel. Han var ingen mäktig kung eller krigare. Han hade inga arméer eller stora rikedomar. Ändå har Han påverkat världen som ingen annan. Han är en viktig person i nästan alla de stora världsreligionerna. Han rör upp känslor och åsikter som ingen annan, även idag, 2000 år efter sin död och uppståndelse (?).

Därför är det viktigt att Du också tar reda på vem Han egentligen var. Vad Du tror om Honom spelar roll. Större roll än allt annat i ditt liv.

Från baksidan:

”Vad är egentligen sant om Jesus? Mannen från Nasarets märkliga liv, död och påstådda uppståndelse fortsätter att förbrylla och engagera människor världen över.

Fallet Jesus granskar Lee Strobel, flerfaldigt prisbelönad reporter från bland annat Chicago Tribune, berättelserna och vittnesmålen. Strobel ställer forskarna mot väggen och nagelfar alla fakta och indicier i en spännande och samtidigt mycket personlig bok.

  • Kan vi lita på texterna om Jesus?
  • Finns trovärdiga bevis utanför evangelier?
  • Bekräftas eller motsägs texterna om Jesus av arkeologin?
  • Var Jesu uppståndelse en bluff?

Strobels jakt efter den sanna bilden av Jesus från Nasaret gjorde att han själv lämnade ateismen. Ett överväldigande bevismaterial övertygade, och Strobel säger:

”Jag insåg att det skulle krävas mycket större tro för mig att hålla fast vid min ateism än att tro på Jesus från Nasaret.”

Boken finns att köpa online – Adlibris, Bokus, Akademibokahandeln

 

Välkommen att kontakta mig om du vill veta mer om vem Jesus är!