Blodsstänk i botten på en slask

”Bibelns Gud är ond!”

”Den Gud som beskrivs i Gamla Testamentet är fruktansvärd, ond och hård! Han dödar folk till höger och vänster, Han befaller krig och slaveri, och det ena med det andra!”

Detta är en vanlig invändning mot Bibeln och kristen tro. Och det är ju förstås allvarliga frågor. Men hur mycket ligger det i dessa påståenden egentligen? Bygger de på en seriös läsning av texterna, där man väger in sammanhanget och den kulturella miljön, eller handlar det mer om fördomar och vad man hört andra säga?

Jesus själv såg på Gamla Testamentets skrifter som Guds Ord (Matt 15:6) och som en självklar auktoritet i frågan om vem Gud och Han själv är (Matt 22:29, Mark 12:10, Luk 4:16-21, Joh 5:39, 7:38, mfl.) . Så frågan är alltså väldigt relevant för den som verkligen vill veta vem Jesus är.

Här är en mycket intressant föreläsning om just det ämnet! Lyssna och lär!

Krånglar klippet? Du kan testa att se det här.

Klippet tillhör Webkyrkan och Stefan Gustavsson.

 

Som du hörde i föreläsningen så är lagen som gavs i Gamla Testamentet är inte en fullkomlig bild av vem Gud är. Det är Jesus som är den den slutgiltiga och perfekta bilden av Guds karaktär och personlighet! Så vill du lära känna Gud, så är det på Jesus du i första hand måste se!

 

Du är varmt välkommen att kontakta mig om du har frågor eller funderingar!