Orange bok som logger på en svart bordsskiva

Boktips: Brev från en skeptiker

Den mycket skeptiske Edward och hans son Greg börjar brevväxla om sonens tro. Varför tror han egentligen på Jesus? Ingen modern och normalbegåvad människa kan väl vara kristen!? Kyrkan har väl dessutom ändrat på evangelierna så att vi inte kan veta säkert vad Jesus sa och gjorde?

Kyrkan har för övrigt gjort så mycket ont genom århundrandena, så de kan knappast ha en hållbar livsfilosofi! 

Den här boken är en sammanställning av en riktig brevväxling som skedde mellan far och son, där allt i himmel och på jord diskuteras. Den är lättläst och har ett format som är enkelt att ta till sig och förstå, den ger en bra introduktion till vad tron på Jesus innebär och svar på många vanliga frågor.

Från bokens baksida:

Käre Greg!

Din idé om en dialog kring kristendomen verkar väldigt intressant och jag ställer gärna upp. Jag har den tid som behövs…

Du erbjöd mig att komma fram med alla invändningar mot kristendomen som jag kunde komma på, så jag börjar direkt. En sak som jag undrat över är: hur kan en allsmäktig och kärleksfull Gud tillåtit kyrkan att göra så mycket skada under så lång tid? Är det inte meningen att kyrkan ska vara hans representant i världen?

För mig är det tillräckligt för att bevisa att kyrkan inte har någon hållbar filosofi…

Nåväl – det var invändningar du ville ha; nu har du fått det. Jag ser fram emot ditt svar.

Varma hälsningar.

Pappa

 

 

Du är varmt välkommen att kontakta mig om du har frågor eller funderingar!