Bild på två händer som håller ett brinnande ljus

Hur ber man?

Hur ber man? Måste jag knäppa händerna eller böja knä? Är vissa ord bättre än andra? Vad ska jag be om? Jag vill ju inte va självisk…

Glöm alla religiösa ord och fina fraser! Glöm hur det ”bör låta”. Försök inte anstränga dig för att vara vara andlig. Slappna av.

Håll det enkelt. Rikta dig direkt till Jesus. Du behöver inga mellanhänder eller andliga guider eller uppstigna mästare för att kontakta Jesus. Han existerar över allt, ser allt och vet allt. Han är i rummet med dig nu när du sitter och läser detta. Så rikta dig direkt till Honom.

Jesus är Gud som kom till jorden i en mänsklig kropp. Han är personlig, Han älskar dig och vill ha en relation med dig – Han är inte en opersonlig energi som vi kan kontrollera genom andliga tekniker. Så slappna bara av och prata med Honom.

Vad kan man be om?

Allt. Jesus älskar dig enormt mycket, mer än du kan föreställa dig. Han vill dela allt med dig, stort som smått. Var äkta och ärlig. Sök sanningen. Be Honom att visa sig för dig, be Honom om Sanningens Ande. Be att Jesus ska visa dig vem Han är.

Var ödmjuk och uthållig – Jesus vill visa dig sanningen men ibland är den svår att ta emot. Ge inte upp.

Om du på allvar söker sanningen så behöver du vara beredd på förändringar. Jesus älskar dig som du är, men vill inte att ditt liv ska förbli precis som det är – Han vill hjälpa dig att utvecklas och växa! Och det kan, som vi alla vet, ibland vara utmanande.

När du på allvar börjar söka Jesus och be till Honom, så startar ett andligt skeende. Saker händer i den andliga världen. Och alla andliga makter kommer inte gilla det du håller på med. Det är ganska vanligt att människor upplever andliga ”attacker” av olika slag när de börjar närma sig Jesus. Det händer eftersom ljuset från Jesus börjar verka i ditt liv när du söker Honom, och det sker en konfrontation mellan ljus och mörker. Mörkret blir steg för steg avslöjat. Saker som förr verkade positiva kan plötsligt visa sig egentligen vara tunga bördor som du behöver bli av med. Det som varit fördolt avslöjas och mörkret visar sin sanna natur.

Men Jesus är mycket starkare än mörkret! Ge inte upp! Om dessa saker sker, om det blir motstånd, så är det bara för att mörkret fruktar att du ska finna det sanna ljuset hos Jesus. Så fortsätt söka Jesus, Han älskar dig och har makt att ge dig en frihet som inget annat kan ge dig.

Om du behöver hjälp med att be, om du vill att någon ska be för dig eller om du behöver råd och stöd, så kontakta en bra kyrka eller hör av dig till mig!

 

Du är varmt välkommen att kontakta mig om du har frågor eller funderingar!