Bild på en hand med vatten som rinner ner i handflatan

Bön är relation

En del tänker på bön som något förlegat och att vägen till ett andligt liv går genom meditation, yoga och andra andliga tekniker. Men bön är den kanal som Skaparen använder för att leda oss, ge oss kraft och visa oss det sanna ljuset. Inget kan ersätta det.

Bön handlar om relation, inte prestation. Bön handlar om att lära känna den största Kärleken, Gud själv, Ljuset över alla ljus – Jesus.

Bön är inget vi ska producera för att göra Gud nöjd. Han blir inte imponerad av våra andliga prestationer, hur länge vi ber, hur fina ord vi använder eller vilka snälla böner vi kommer med. Jesus är ute efter äkthet och relation, inte religiösa beteenden.

När Jesus vandrade på jorden i fysisk gestalt för ca 2000 år sen, så visade Han vad ett sant andligt liv var. Han spenderande mycket tid i bön, ensam med Fadern. Det var på riktigt, Han visade sina känslor och innersta tankar i bön.

En sådan relation vill Han ha med dig. Han vill att när du ber till Honom så är det på riktigt, utan masker eller förklädnader eller att låtsas. Utan rädsla. Gud är inte en energi som vi ska försöka kontrollera genom andliga tekniker. Gud är personlig, Han älskar oss och vill ha en relation med oss.

Jesus älskar dig enormt mycket, mer än du någonsin kommer förstå. Det kommer ta en evighet tillsammans med Honom att utforska den kärleken, och Du kommer ändå inte finna något slut. Men redan här och nu kan Du få uppleva den, genom bön. Så sök Honom. Be Honom visa sig för dig, be Honom uppenbara vem Han är. Sök Sanningen.

Det är i relationen med Gud, genom bönen, som bönesvar kommer. Bön är inte en mekanisk princip, det är en relationell verklighet. Bön är kommunikation, intimitet och närhet med Jesus. I det kommer också din andliga mognad att komma, i det kommer Hans Ljus växa i ditt hjärta.

Så börja be till Jesus. Det kommer förändra allt.

 

Du är varmt välkommen att kontakta mig om du har frågor eller funderingar!